Erdőfürdő 2020. október 10.

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani a Művészetek Háza Csendnapok rendezvényeit és ezen belül az egyesületünk által szervezett ERDŐFÜRDŐT.

Sinrin–joku = erdőfürdő japán módszer a testi–telki egészséghez, mely rendszeres gyakorlással, napi 15 perc erdőterápia végzésével, erősíti az immunrendszerünket. Temperálja a vérnyomásunkat, csökkenti stressz-szintünket. A napi gyakorlatok városunk bármely erdei tanösvényén (Rab Mária sétaerdő, Berkenye tanösvény, Fenyves tanösvény, Gulyadomb, Kolostorok és Kertek), nagyobb parkjában (Erzsébet sétány…) elvégezhetőek. A módszert hatékonyabbá tehetjük egy-egy hét végi nagyobb erdei túrával, melyre városunk és környéke számtalan lehetőséget rejt. Ezt a módszert szeretnénk bemutatni Kozma Ildikó ny. tanár vezetésével.

Várunk minden érdeklődőt.

Az Erdőfürdő gyakorlásához ajánlott irodalmak:

https://www.kossuth.hu/konyv/4494/sinrin-joku

https://www.libri.hu/konyv/mijazaki_josifumi.sinrin-joku-1.html

Csendnapok/Erdőfürdő

Több mint séta az ERDŐFÜRDŐ 2020. október 10-én, szombaton 14 órától

a Séd völgyében, a séta megállóhelyein a japán SINRIN-JOKU módszerével erősítjük magunkat.

Gyülekező Veszprémben, a Jezsuita templom előtt. A 2 kilométeres séta útvonala: Jezsuita templom – Séd völgye – Laczkó-forrás – Séd völgye – régi vidámparki bejáró.

Javasoljuk, hogy kényelmes cipőben, sportos ruházatban jöjjenek, és kérjük, hogy vizet, íróeszközt hozzanak magukkal!

A sétát vezeti: Nagyné Kozma Ildikó ny. tanár, klímareferens.

Temetői séta az 1848-as hősök tiszteletére

Ahogy Magyarország minden táján, úgy Veszprémben is számos olyan magyar embertársunk emlékét őrizzük, akik részt vettek az 184849-es szabadságharcban és tetteikkel példát mutattak hazaszeretetből. Nyughelyük ma is megtalálható Veszprém temetőiben, nekünk pedig kötelességünk, hogy megemlékezzünk róluk.

Október 4-én, az Aradi Vértanúk tiszteletére, a veszprémi Alsóvárosi temetőben emlékséta indul, ahol lehetőség van felkeresni azt a huszonkét nyughelyet, amelyben a veszprémi hősök pihennek.

 

Veszprém Megyei Honismereti Egyesület

Adószámunk: 19263157-1-19

Copyright 2022. 
Veszprém Megyei Honismereti Egyesület

Székhely: 8200 Veszprém Füredi út 55.

Email:
elnök:
mvorosh@gmail.com
központi:
honismeret@gmail.com
Veszprém Megyei Törvényszék
60.106/1991

Megyei nyilvántartási szám: 19-02-0000681

Régi formátumú nyilvántartási szám: 681

Alapítás éve: 1991
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram