Tájházalás

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület 2019 júniusában műhelybeszélgetés-sorozatot indított azzal a szándékkal, hogy lehetőséget teremtsen a megyében működő tájházak, helytörténeti- és néprajzi gyűjtemények, emlékhelyek számára, hogy a gyűjtemények kezelői és fenntartói találkozzanak egymással és a szakmai munkát segítő néprajzos, történész, restaurátor és PR szakemberekkel és bemutathassák értékeiket. 
 
Tudjuk, hogy minden egyes tájház létrejötte, működése, jelene és jövője a legnagyobb mértékben a helyi szándékok, lehetőségek, adottságok és erőforrások függvénye, mégis vannak hasonlóságok és közös vonások a jó működtetésben és a problémákban egyaránt. Ezért a találkozókkal párhuzamosan felmérést indítottunk, hogy reális képet kapjunk a Veszprém megyei tájházak és muzeális gyűjtemények helyzetéről, hogy hatékonyabban tudjunk segítséget kérni ott ahol szükséges és egymásnak bemutatni a jó gyakorlatot. 
 

Tájházalás Balatonkenese – 2021. 10. 29.

2021. október 29-én Balatonkenese adott otthont a Tájházalás következő műhelybeszélgetésére.A rendezvény 10 órakor kezdődött a Művelődési Házban és 14 órakor zárult egy ebéddel.  A Veszprém Megyei…

Tovább »

Tájházalás Veszprém – 2021. 08. 31.

2021. augusztus 31-én, a Tájházalás program sorozat keretében került sor az I. Közép-Dunántúli Regionális Tájháztalálkozóra, a Laczkó Dezső Múzeum Bakonyi házában (Veszprém, Erzsébet liget).

Tovább »