2019.09.21-22. KÖN

Balatonfűzfő

A mai nap megrendezésre került a KÖN első napja, ami holnap kötetlen beszélgetéssel folytatódik.
A reggeli bosszúságok után végül sikerült bejutni a Jókai közszíntér épületébe, köszönjük Fekete Istvánnak a közbenjárást.
Elsőként dr Makra Ernőné szólalt fel, és mondta el gondolodatait az Iskola múltjáról és jövőjéről. Utána dr. Tölgyesi József a Kodolányi Egyetem docense, a MTA Veab Neveléstudományi és Neveléstörténeti Munkabizottság titkára, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület tagja osztotta meg velünk gondolatait. Szanyi Szilvia a BLTE elnöke, ismertette a Klebelsbert Kulturális központtal kapcsolatos terveket, illetve a közelmúlt történéseit, az ügyel kapcsolatban.
Ezt követően a Molnár Eszter a VEGASZ elnőke, és a Kenderfűz néptánccsoport vezetője tartott egy rövid viseletbemutatót Kalotaszegi, Moldvai és Kalocsai viseleteket ismertetve. Segítségére voltak Kántor Magdolna és Kovácsné Bognár Katalin a tánccsoport tagjai. Eszter kalotaszegi viseletben, Magdi moldvaiban és Kati kalocsaiban volt látható.
Zárásként Szűcs György - a Dorogi IPOSZ és Országos Fémipari Ipartestület (OFI) elnöke: "Pályaválasztási Tanácsadás - Más szempontokat is figyelembe véve" című előadását hallgathattuk meg.
Az előadások után egy kis beszélgetésre invitáltuk a jelenlévőket, közben megtekinthették a kiállításokat és fogyaszthattak is kávét pogácsát. Köszönjük Lajkó Frigyesnek, hogy mint mindig most is, a szokásos precizítással biztosította ezeket számunkra!
A mai kis találkozó tehát nagyon jól sikerült, minden résztvevő vidáman, és új információkkal a birtokában távozott délután.

Veszprém:

Veszprémben a Jeruzsálemhegyen tartottunk egy városismereti sétát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veszprém Megyei Honismereti Egyesület

Adószámunk: 19263157-1-19

Copyright 2022. 
Veszprém Megyei Honismereti Egyesület

Székhely: 8200 Veszprém Füredi út 55.

Email:
elnök:
mvorosh@gmail.com
központi:
honismeret@gmail.com
Veszprém Megyei Törvényszék
60.106/1991

Megyei nyilvántartási szám: 19-02-0000681

Régi formátumú nyilvántartási szám: 681

Alapítás éve: 1991
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram